Wat is de kracht van SUNS?


SUNS-ontwerper Ed van Engelen licht toe: "SUNS is een merk dat zich durft te onderscheiden. Door goed te anticiperen op trends, binnen en buiten de outdoor meubelindustrie, zijn we in staat om producten en collecties te creëren die aansluiten bij de verwachtingen van klanten en tegelijkertijd net dat ‘beetje anders' zijn. Je herkent deze aanpak in de nieuwe SUNS Grey Collectie met elegant en gedurfd touwwerk.


Mijn doel is om samen met SUNS producten te maken die je in een oogwenk kunt begrijpen. Uiteindelijk relateren mensen design aan dat wat ze kennen. Je kunt als merk of producent hele onconventionele paden inslaan, maar dat moet je wel in kleine stapjes doen. Een goed voorbeeld is de houten plaatshouder voor kussens die we dit seizoen introduceren. Door de staaf in een lus achter de rugleuning te plaatsen, wordt het kussen stevig op zijn plaats gehouden. Tegelijkertijd is het een elegant designelement voor de loungeset. Je vindt deze houder terug op diverse plekken in de collectie (o.a. in de loungesets SUNS Stockholm, SUNS Oslo en SUNS Java).


Ik denk dat SUNS erin slaagt een eigen stijl te ontwikkelen. Met oog voor materialen en detail weet het merk er steeds weer uit te springen!”