This looks like SUNS material

High-end materials

Goed buitenmeubilair begint met goed materiaal.
Zaken als zachtheid, waterbestendigheid en ademend vermogen bepalen immers voor een belangrijk deel het comfort.
SUNS werkt uitsluitend met de beste buitenmaterialen die bovendien weerbestendig en gemakkelijk te onderhouden zijn.

Cushions

WATER REPELLENT FABRIC

SUNS begrijpt dat het onmogelijk is om je kussens telkens droog en veilig op te bergen als er een beetje regen uit de hemel valt. Daarom zijn alle kussens uit de SUNS collectie voorzien van waterafstotende stof.

cushions_1_1
textile_2

Textile

INNOVATION IN WEATHER-RESISTANCE

In een zoektocht naar de beste materialen bevat de SUNS collectie Sunproof®. Dit premium en innovatieve textiel staat bekend om zijn uitstekende outdoor-eigenschappen. Sunproof® is o.a. weerbestendig, kleurvast, slijtvast en UV-bestendig en gemakkelijk schoon te maken.

Teak

THE FINEST TYPE OF WOOD 

Sterk, duurzaam, onderhoudsvrij en extreem weerbestendig. Teak is waarschijnlijk de mooiste houtsoort die er is. Mooi verouderend in warme grijstinten. Wat een schoonheid brengt de natuur! SUNS werkt uitsluitend met gecertificeerd teakhout, afkomstig van gecontroleerde plantages in o.a. Indonesië. SUNS teakhouten meubelen worden machinaal gemaakt. Onze vakmensen combineren traditioneel vakmanschap, passie en geavanceerde procestechnieken om meubels van uitstekende kwaliteit en uitstraling te creëren.

teak_1
alu_1

Aluminium

INDUSTRIAL QUALITY 

Sterk, duurzaam en weerbestendig. Aluminium is het perfecte buitenmateriaal. SUNS maakt gebruik van industriële aluminium profielen met een dikte van 1,5 mm bovengemiddeld, wat resulteert in een stevigere constructie en een langere levensduur. Bovendien is het aluminium dubbel gecoat om de levensduur, weerbestendigheid en aantrekkelijkheid van het frame verder te verbeteren.

Core

RAPID DRYING TECHNOLOGY 
SUNS maakt gebruik van speciale schuimkernen die binnen een mum van tijd drogen. Fast Dry foam heeft een ruime celstructuur. Hierdoor wordt regenwater gemakkelijk door de kussens geleid en wordt de luchtcirculatie bevorderd, met sneldrogende stoelen tot gevolg. Buitenmeubels met een sneldrogende kern zijn comfortabel, weerbestendig en kunnen het hele jaar buiten blijven staan.
core
rope

Rope

PREMIUM ACRYLIC

Naast het elegante uiterlijk biedt het touwwerk van hoogwaardig acryl uitstekende eigenschappen voor buitengebruik. SUNS gebruikt premium acryltouwen in haar meubels. De touwen zijn sterk, duurzaam, weerbestendig, kleurvast, gemakkelijk schoon te maken en drogen snel. Dankzij de strakke weving bieden touwwerkstoelen een aangenaam zitcomfort.

Neoltih®

NATURE MEETS INNOVATION

Neolith® bestaat uit 100% natuurlijke grondstoffen. Neolith® wordt gevormd door een innovatief proces van sinteren en hoge druk. Het resultaat is zeer hard, vloeistofdicht en strassbestendig materiaal dat bestand is tegen alle weersinvloeden: kou, hitte, vocht, droogte en UV-licht. Neolith® tafelbladen hebben een lange levensduur en behouden hun aantrekkelijke uiterlijk.

neolith_1
pet

P.E.T

RECYCLED PLASTIC BOTTLES

SUNS gaat circulair! Binnen de PET-productlijn bieden wij een aantal buiten- en binnenproducten aan, gemaakt van gerecyclede PET-flessen. In een innovatief proces worden de gebruikte PET-flessen omgezet in vezels die we gebruiken voor het maken van kussens, poefs en tapijten. Het materiaal voelt zacht aan als stof, maar is net zo weer- en waterbestendig als de voormalige PET-fles.