Loungeset

Loungeset

Loungeset

ultiem ontspannen

Optimaal van het buitenleven genieten, doe je natuurlijk in een loungeset. Groot zitvlak, comfortabele kussens en hoogwaardige materialen, maken een SUNS loungeset het ideale tuinmeubel om op te ontspannen. Bovendien zijn ze een lust voor het oog. Breng sfeer in je tuin, op je terras of patio en kies voor een loungeset die het hele jaar buiten kan blijven staan.

Van hoog naar laag sorteren

22 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

22 producten

per pagina

Loungeset: ultiem ontspannen in je tuin

Hoe herken je een goede loungeset?

Een fijne loungeset heeft een zithoogte die vergelijkbaar is met salonmeubilair: tussen de 35 en 45 cm. De wat lagere zit, geeft een gevoel van loslaten, van ontspanning en geborgenheid. Het zitvlak is bovendien aan de brede kant (80 cm. of meer) waardoor je lekker onderuit kan zitten. Zeker in combinatie met een hocker of voetenbank. Een goede loungeset royale zit- en rugkussens. Voor optimaal comfort zijn deze niet te zacht en niet te hard. Je wilt voldoende steun hebben terwijl het materiaal wel lekker meebeweegt. Uiteraard zijn alle gebruikte materialen in de loungeset van hoge kwaliteit zodat ze lang meegaan en lang een mooie uitstraling behouden.
SUNS gebruikt bijvoorbeeld industrieel aluminium en hoogwaardig teak en staal in zijn meubilair.

Loungesets voor buiten: slimme features

Meubilair voor langdurig buitengebruik moet aan hoge eisen voldoen. Regen, wind, koude, warmte… de sterk wisselende weersomstandigheden vragen om materiaal van hoge kwaliteit. SUNS Loungesets kunnen het hele jaar buiten blijven staan door toepassing van weerbestendige materialen zoals industrieel aluminium, teak, staal en kunststof. Bovendien biedt SUNS een aantal slimme features, zoals:

Slimme loungeset features
• Binnenwerk van de kussens bestaat uit sneldrogend foam: materiaal met een open-celstructuur waardoor (regen)water er gemakkelijk doorheen loopt en doordat de luchtcirculatie veel beter is, de zitkussens van de loungeset snel drogen.
• Premium buitenstof rondom de kussens: waterafstotend, vuilafstotend, UV-bestendig, kleur- en slijtvast, sterk en licht elastisch, en vooral: bestand tegen alle weersomstandigheden.

Jouw persoonlijke loungeset

Natuurlijk wil je een lounge-opstelling die precies bij jouw situatie past. Dat kan. SUNS biedt met het programma ‘YOU CREATE’ volop mogelijkheden om je loungeset aan te passen aan je eigen wensen. Zo kun je voor de basisopstelling kiezen uit diverse zitelementen zoals hoek, tussenelement en losse stoel of losse bank. Verder kun je de set voorzien van extra opties zoals, armleuningen, zijtafels, losse loungetafel(s) en in een aantal gevallen een chaise longue. En YOU CREATE gaat nog een stap verder. Dankzij het consistente kleur- en materiaalgebruik in de collecties van SUNS, kun je de loungeset optimaal combineren met een dining-set en/of daybed op een andere plek in de tuin. Zo heb je voor iedere gelegenheid het juiste (lounge)meubilair.

Loungen, de varianten:

Loungeset met hoekopstelling
Een loungeset met een vaste hoek(bank) is het meest voorkomende type. De banken bestaan vervolgens vaak uit verschillende zitelementen, die op meerdere manieren te combineren zijn.

Sofaset
Een sofaset bestaat uit één of meerdere banken (sofa’s), eventueel aangevuld met loungestoelen. Het verschil met de ‘normale’ loungeset is het ontbreken van een hoekdeel. Het gaat hier vaak om een 2- of 3-zits bank uit één deel. Dit geeft de sofaset haar eigen specifieke uitstraling.

Dining loungeset
Binnen onze collectie kennen we ook een aantal loungesets met verstelbare up&down tafel. Deze tafel zet je laag op het moment dat je gaat loungen en hoog wanneer je buiten aan tafel wil eten. Voorbeelden van loungeset met up&down tafel is de SUNS Memphis.


SUNS als lounge master
SUNS maakt gebruik van zijn decennia aan ervaring in de outdoor furniture industrie om de beste tuinmeubelen voor iedere situatie te creëren. Loungesets zijn altijd het hart van de SUNS collecties geweest. SUNS ontwerpt en produceert jaarlijks ca. 50 modellen en levert van Amsterdam tot Australië en van Johannesburg tot San Francisco. De sets zijn dan ook populair en weten ook de waardering van vakgenoten te krijgen. Zo ontving SUNS in 2018 de B3 Design Award voor de stijlvolle teakhouten low lounger: SUNS Isla Loungeset.