Suns loungen

SUNS heeft vijf verschillende collecties. In iedere collectie tref je loungesets aan. Zo is er altijd een SUNS loungeset die bij je past. Om een goede keuze te kunnen maken, lees je hieronder meer over de diverse varianten en eigenschappen. Geniet!

 

LOUNGEN, DE BASIS

De meest comfortabele hoogte voor je loungeset is heel persoonlijk. Van origine is lounge meubilair wat lager georiënteerd (zithoogte van 42 tot 45 cm vergelijkbaar met salonmeubilair binnenshuis). SUNS biedt loungesets in diverse hoogtes. De zithoogte wordt afgemeten als de hoogte van het zitgedeelte van de bank plus de hoogte van het kussen. Het merendeel van de SUNS loungesets heeft een standaard zithoogte tussen de 42 en 45 cm. Maar hierop zijn interessante varianten.

‘Low Lounger’

Onze laagste bank is de SUNS Isla Loungeset. Deze set heeft een zithoogte van 35 cm en mag daarmee met recht een ‘low lounger’ worden genoemd. De SUNS Isla Loungeset is bekroond met de B3 design award 2016.

Opstelling

Elke SUNS loungeset heeft een standaard opstelling, maar is naar eigen wens aan te passen. Zo kun je de loungeset bijvoorbeeld uitbreiden met extra middenstukken, hockers, een groter hoekdeel, een chaise longue of royale loungestoelen. Naast deze uitbreidingen, biedt SUNS tuin-accessoires die uitstekend combineren met de diverse sets. Denk aan bijzettafels of tuinstoelen.

Het hele jaar buiten

SUNS loungesets kunnen in principe het hele jaar buiten staan. Toch is het - voor een optimale levensduur - aan te raden de loungeset binnen te zetten in de herfst/winterperiode. Natuurlijke materialen kunnen na verloop van tijd verkleuren, dat hoort bij de eigenschappen van het product. Wel zijn er verschillende behandelingen mogelijk om dit, zo veel mogelijk, te voorkomen.LOUNGEN, DE VARIANTEN

Loungeset met hoekopstelling

De set met hoekbank is het meest voorkomende type loungeset. De banken bestaan vaak uit verschillende delen, die op allerlei manieren te combineren zijn.

Sofaset

Een sofaset is een loungeset die bestaat uit één of meerdere banken (sofa’s), eventueel aangevuld met loungestoelen. Het verschil met de reguliere loungeset is het ontbreken van een hoekdeel. Het gaat hier vaak om een 2- of 3-zits bank uit één deel. Dit geeft de sofaset haar eigen specifieke uitstraling.

Dining loungeset

Binnen onze collectie kennen we ook een aantal loungesets met verstelbare up&down tafel. Deze tafel zet je laag op het moment dat je gaat loungen en hoog wanneer je buiten aan tafel wil eten. Voorbeelden van loungeset met up&down tafel is de SUNS Memphis.